bg
home floating friesland
logo Floating Friesland

Gastenboek


Rinke Bongers, oktober 2009

Nadat er bij mij een nekhernia was geconstateerd ben ik half mei ’09 voor het eerst gaan floaten bij Floating Friesland in Arum. Ik had door de nekhernia extreme pijn in mijn linkerarm en tinteling in mijn pols en drie middelvingers van mijn linkerhand. Na een MRI-scan had de neurochirurg, naast het voorschrijven van pijnstillers (morfine), geadviseerd rust te nemen en het lichaam te laten ontspannen, waardoor er 70% kans bestaat dat de nekhernia door het lichaam zelf weer hersteld zal worden. Alles beter dan direct opereren. Ik ben toen op zoek gegaan naar een manier om het lichaam te laten ontspannen en kwam uit bij Floating Friesland.

Bij de 1ste keer floaten was het even wennen om volledig te kunnen ontspannen en een goede houding te vinden, maar na 10 tot 15 minuten was ik volledig "onder zeil" en heb een uur kunnen relaxen in een warm bad. De 2de keer was ik binnen een paar minuten "weg", iets wat ik zelf niet had verwacht. Na deze twee keer floaten (en het nemen van de pijnstillers), is de pijn in mijn arm flink verminderd en heb ik intussen mijn medicatie tot de helft kunnen afbouwen. Ook is de tinteling in mijn linkerhand veel minder geworden. Wat mij tevens opviel is dat mijn vingers voor het floaten witter waren dan de vingers van mijn rechterhand, wat na het floaten weer gelijk was. Kennelijk is de doorbloeding door het floaten goed gestimuleerd.

Na ongeveer 10 keer floaten heb ik mijn medicatie geheel kunnen afbouwen en ben dan ook helemaal pijnvrij. Ik ben dan ook van mening dat het floaten zeker een positieve werking heeft gehad op mijn herstel.Trees Bosma, november 2009

Mijn ervaringen aangaande het floaten.
"Floating Friesland" ligt bij het plaatsje Arum. Je hebt het idee of sta je midden in de weilanden. Het huisje met het floatingbad ligt namelijk aan de uitgestrekte Friese weilanden. Dit alleen geeft al een rustgevend gevoel. Je omringt jezelf in een lichte ruimte met dus een mooi uitzicht, lekkere ligstoel, tijdschriften, fruit en lekkere geurtjes. Er hangt een prachtige lamp aan het plafond. Je voelt je in deze omgeving prettig rijk.

Dan komt het nog.., het "floaten". Gelukkig niet in zo'n benauwde te kleine ruimte. Het is gelukkig een ruim floatingbad: Je gaat door blauwe deurtjes naar binnen en je kunt nog wat zien, je krijgt er geen benauwd gevoel van. Dat benauwde stelde ik me eerst voor bij zo'n cabine die je wel eens ziet.
Nee, in deze ruimte heb je een veilig gevoel er kan je niks gebeuren.
Er gaat wel wat gebeuren namelijk ontspannen, ontstressen.

Tot nu toe heb ik 6x gefloat.
De laatste keer was wel ultieme ontspanning. Ik heb 1.30 min in bad gelegen. Je bent echt weg van de wereld. Met een opblaaskussentje onder je hoofd (als je dat wilt) en zelf ben je gewichtloos in het met zouten en mineralen gevulde spabad. Het water blijft op constante lekkere warme temperatuur van 35.7 graden Celsius.
Je voelt je elke keer herboren als je weer hebt gefloat. Je huid droogt er niet van uit. Word, denk ik eerder gevoed en heerlijk zacht.

Ik raad het zo iedereen een keer aan.
Float groet.


Els Hogenhuis moeder van Sanne(4), december 2009

Floaten heeft me verrast.
De setting van het FloatingChalet is zeer stijlvol en aangenaam, alleen al 't feit dat ik voor het floaten helemaal niks hoeft te doen geeft me al een goed gevoel.
Overgave en loslaten zijn keywords voor een optimale floatingervaring is me verteld, dus genieten van de stilte, de aangename sfeer én .., intense ontspanningstijd voor mezelf. Na een paar minuten drijven kun je je gedachten al niet meer vasthouden zo merkte ik, ze dwarrelen luchtig door je hoofd en ik kwam in een staat van een soort "rozigheid". Gewichtloos lig ik op 't water en denk: "OK, dit is 't dus", niks spannends, stilte, af en toe een watergeluidje van m'n eigen beweging, oh ja, en een keer kriebel aan m'n neus.

Ik spoel na een uur het zoute water weer van me af, smeer me lekker in met bodylotion en kom bij met een kopje thee..."dat was fijn"!
Afhankelijk van 't moment van floaten ontpopt zich nadien een verrassend side-effect; ik voel me sterk, blij en bruis van de energie!! (...dit komt m.i. door de optimale ruststand van je lichaam en geest tijdens het floaten)

Ik heb zowel in de avond als 's ochtends gefloat en zie voordelen voor elk moment. Ik float voordat ik een drukke dag krijgt of bijv. een hoge denk/sport prestatie moet gaan leveren en maak zo optimaal gebruik van de verkregen ontspanning en energieboost. Wanneer ik 's avonds float kan ik daarna heerlijk slapen, net zoiets als na een sauna bezoek, de volgende dag voel ik mij als herboren. Een echte aanrader dus!Al geruime tijd was ik te druk en te oververmoeid om mij zelf nog goed te kunnen ervaren. Het leek alsof ik buiten mij zelf was, geen goed contact met mezelf meer kreeg. Mijn gejaagde leven als Opera zanger had mij volledig in beslag en, je zou kunnen zeggen, onteigend. Ik leefde jaren lang op het podium, tussen de coulissen, in de lounge van het concertgebouw waar ook ter wereld. Mijn prestaties moesten aldoor op top niveau zijn, als zanger heb je moordende concurrentie en gaan fysieke topvorm en zangkunst hand in hand.

Ik ben recentelijk na een jarenlange internationale carrière gestopt met het uitvoerende vak! Ik richt mij nu meer op de zangstudenten en het perfectioneren van hun stem en performance. Samen met een goede liedzang begeleidster en voldoende workshops in het land, ben ik druk met heerlijke masterclasses, ook voor de gevorderde amateurzanger.
Het bezig zijn met mijn vak zal mij altijd blijven boeien en uitdagen. Ik voel mij altijd zeer levendig bij diverse muzikale hoogtepunten welke tegenwoordig worden uitgevoerd door mijn studenten. Maar ineens werd ik moe, lusteloos. Ik ging heel slecht slapen en kwam na enige maanden behoorlijk wat slaap te kort. Mijn arts schreef slaaptabletten voor welke ik enige tijd heb gebruikt maar vond het eigenlijk niet passen in mijn levensstijl. Ik ging naar Shiatsu massage, meditatie, zwemmen, minder glaasjes wijn drinken. Het hielp me niet echt.

Tot een kennis uit Den Haag tegen mij zei dat ze in Friesland een paar floatingsessies had gedaan en dat ze sinds die tijd weer veel beter kon slapen. Het is een hele lieve vriendin want ik kreeg 2 floatingsessies van haar cadeau en haar auto te leen om naar Arum in Friesland te reizen.
Als ik Amsterdam verlaat om naar Friesland te rijden verheug ik mij direct al op de heerlijke reis via de afsluitdijk en m'n beloning nadien: diepte ontspannen in de heuse Floatingkamer. En Ja, het is echt een prachtige locatie midden in het Friese landschap. Ze hebben daar een geheel privé tot mijn beschikking staand FloatingChalet met floatingroom. Na een vriendelijke begroeting door de eigenaar Armand Gouvernante wordt ik rondgeleid door de floating route. Ga maar eerst even plassen anders wordt je tijdens het Floaten misschien wel daardoor overvallen en moet je er weer uit.., niet ontspannend dus! Er staat citroenthee klaar of fris mineraalwater, verse vruchten en wat after lotion voor later.

Het is mijn 16e keer al en het effect wordt steeds intenser. Mijn energie neemt enorm toe mijn helderheid m.b.t. mijn muzikale creativiteit is sterk verbeterd. Ik ben 's morgens fit en heb een flinke dosis energie, ik lach weer en huppel bijna over straat. Wie had dat kunnen denken dat ik als 68 jarige weer fit als een hoentje zou kunnen zijn. Oud worden is zo wel leuk en niet al slepende door mijn dag. Ik raad het ook een ieder aan en in het bijzonder mijn leeftijdsgenoten, ga Floaten want het is heerlijk. De formule die FloatingFriesland heeft is wel anders dan in sommige floating centre's. Een geheel strikt privé Floatingchalet voor mij alleen niemand die mij in mijn anderhalf tot twee uur flaotingtijd komt storen, dus werkelijk voor mij alleen!!!

Een Luxe Quality time zoals er mij voordien beloofd werd.

Muzikale groet.
Kevin Smith (68) Amsterdam kerst 2009

Joke Hogenhuis, Floaten en zwanger:
15 september 2009 ben ik bevallen van een prachtige dochter en dus ook de gehele zomer van 2009 zwanger geweest. Zoals moeders zullen herkennen, tellen de laatste loodjes toch het zwaarst en zijn de laatste weken in de warmte toch best pittig en wil het lichamelijk toch allemaal net wat minder vlot. De nachten zijn rusteloos en overdag kom je door de dagelijkse beslommeringen ook al niet tot rust. Ik kwam er achter dat ook tijdens zwangerschap floaten de manier is om te ontspannen voor lichaam en geest. Via mijn zus kreeg ik informatie over Floating Friesland. Er werd mij het ene na het andere voordeel genoemd over floaten, maar ik was immers zwanger en meestal is het dan weer niet geschikt voor zwangeren. Het leek me heerlijk, maar zou meer iets voor me zijn na de bevalling dacht ik, maar na overleg met eigenaar Armand Gouvernante (eigenaar Floating Friesland) bleek niks minder waar te zijn. Juist voor zwangeren uitermate geschikt was het anwoord en daar ging ik. Na de nodige uitleg in de mooie privéruimte met landelijk uitzicht, was ik er helemaal klaar voor. Mij werd gezegd dat ze na een poosje bij me zouden luisteren of alles goed ging in de floatingruimte want je zou zomaar in diepteontspanning en slaap kunnen vallen. Eerlijk gezegd dacht ik dat ik nooit zou gaan slapen in bad, maar toch gebeurd. Moeder en kind verkeren tijdens de floatsessie in gehele rust en in het water heb je geen last van drukpunten. In bed lig je immers helemaal niet meer lekker. Moeder in totale ontspanning en kindje dus ook. Helemaal heerlijk, dit had ik in geen tijden meer gevoeld. Ik had zelfs tot een week na het floaten veel energie en het heerlijke lichte en ontspannen gevoel. Het heeft ook een rustige invloed op het ongeboren kindje en op de bevalling. Bij mij is de bevalling wel 2 weken later dan gepland uitgekomen, maar ik heb een spoedige bevalling gehad en er is een prachtige ontspannen dochter geboren.
Joke.

Floating 2